Νέα

Ενημερωτικό Δελτίο Τύπου 1ος Μονοήμερος Διαγωνισμός Δημιουργικότητας & Καινοτομίας 2012

25 January 2012

Πρόγραμμα «European Creativity & Innovation Challenge»

Διαγωνισμός Δημιουργικότητας και Καινοτομίας από το

Σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων»/Junior Achievement Greece

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012 στις εγκαταστάσεις του ινστιτούτου τεχνολογίας ΑΙΤ, (Athens Information Technology), στο Μαρκόπουλο θα διεξαχθεί ο μαθητικός διαγωνισμός «European Creativity &Innovation Challenge» από το Σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων»/Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JAGreece) σε συνεργασία με τον ευρωπαϊκό οργανισμό Junior Achievement Europe και το πρόγραμμαLeonardo Da Vinci της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το European Creativity & Innovation Challenge είναι ένα μονοήμερο πρόγραμμα με διαγωνιστικό χαρακτήρα, στο οποίο μαθητές ηλικίας 15-18 ετών από Επαγγελματικά Λύκεια και Επαγγελματικές Σχολές καλούνται να συνεργαστούν στο πλαίσιο ομάδων, ώστε να επιλύσουν με πρωτοποριακό τρόπο ένα πρόβλημα επιχειρηματικής φύσεως. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο ανάπτυξη και καλλιέργεια δεξιοτήτων από τους μαθητές, όπως η δημιουργική σκέψη, η καινοτομία και η εποικοδομητική συνεργασία.

Τις επιχειρηματικές ιδέες των μαθητών θα αξιολογήσει επιτροπή αποτελούμενη από στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς, του Athens Information Τechnology, της ΑΒ Βασιλόπουλος και μέλη του ΔΣ του ΣΕΝ/JA Greece. Η ομάδα με την καλύτερη επιχειρηματική ιδέα θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον αντίστοιχο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που διοργανώνεται από το Junior Achievement Europe, μέλος του οποίου είναι και το ΣΕΝ/JA Greece.

Στο διαγωνισμό συμμετέχουν επίσης στελέχη από τις επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΝ/JA Greece, προσφέροντας εθελοντικά τις γνώσεις και την εμπειρία τους στους νεαρούς «επιχειρηματίες». Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς, του Athens Information Technology, της ΑΒ Βασιλόπουλος, της Chipita ΑΕ και της Coca-Cola Τρία Έψιλον, καθώς και με την υποστήριξη της ManpowerGroup, της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, της Accenture AE, της MindSearch και του ΚΕΜΕΛ.

Σημείωμα για τον συντάκτη

Ο οργανισμός Junior Achievement – Young Enterprise Europe (JA-YE www.ja-ye.org) αποτελεί τον μεγαλύτερο οργανισμό εφαρμογής προγραμμάτων επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση στην Ευρώπη. Ο Ευρωπαϊκός οργανισμός JA-YE δραστηριοποιείται σε 37 ευρωπαϊκές χώρες και αποτελεί ένα από τα περιφερειακά κέντρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εκπαίδευσης και Επιχειρηματικότητας – JuniorAchievement Worldwide. Ο οργανισμός, σε παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο, απασχολεί έμπειρο προσωπικό βοηθώντας τους νέους να κατανοήσουν τα οικονομικά της καθημερινότητας και των επιχειρήσεων, εμπνέοντάς τους να καινοτομήσουν και προετοιμάζοντάς τους ώστε να κάνουν την είσοδό τους στο σύγχρονο παγκόσμιο επιχειρηματικό και οικονομικό στίβο. Σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και στελέχη εταιρειών, φέρνει τους μαθητές σε επαφή με τον πραγματικό κόσμο των επιχειρήσεων, διευρύνει τους ορίζοντές τους και αναδεικνύει τις δεξιότητές τους. Τα προγράμματα του JA-YE έχουν αναγνωριστεί από το Γραφείο Επιχειρηματικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως η «Καλύτερη Εφαρμογή Πρακτικής στην εκπαίδευση που αφορά την επιχειρηματικότητα».

Το Σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων» / Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA Greece) αποτελεί τον φορέα του Junior Achievement Europe στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν μη-κερδοσκοπικό οργανισμό, που ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2005. Υποστηρίζεται από 73 μέλη-  διακεκριμένες επιχειρήσεις και έχει ως στόχο την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων επιχειρηματικότητας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, με τη βοήθεια στελεχών επιχειρήσεων που αφιερώνουν εθελοντικά το χρόνο τους ενημερώνοντας και προσφέροντας στους μαθητές τις πολύτιμες εμπειρίες τους από την πραγματική οικονομία.

Παράλληλα, με στόχο την πιο ποιοτική και ενεργή συμμετοχή των μαθητών στα προγράμματα, το ΣΕΝ/JAGreece οργανώνει και χρηματοδοτεί ετήσιους διαγωνισμούς, πανελλαδικά και πανευρωπαϊκά, δίνοντας στα παιδιά τη δυνατότητα να αναπτύξουν την έννοια της ευγενούς άμιλλας και του συναγωνισμού.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του ΣΕΝ/JA Greece,  παρακαλώ επικοινωνήστε με την κυρία Ελένη Λιβεριάδου, Τηλ.+30 6944 835075, e-mail: eleni.liveriadou@sen.org.gr

We use cookies to ensure you get the best experience on our website. Find out more here.

I accept cookies from this site