Νέα

Δελτίο τύπου Πανευρωπαϊκή Εμπορική Έκθεση «Trade Fair 2012»

15 March 2012

Πανευρωπαϊκή Εμπορική Έκθεση «Trade Fair 2012»

 «Ελληνικές μαθητικές ιδέες ταξιδεύουν στην Ευρώπη»

Την Ελλάδα εκπροσώπησε άξια στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού επιχειρηματικότητας του Junior Achievement Europe που πραγματοποιήθηκε στη Ζυρίχη της Ελβετίας την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012,η μαθητική επιχείρηση των εκπαιδευτηρίων Ι.Μ. Παναγιωτόπουλος, «GRINN A.E».

 Ύστερα από την κορυφαία διάκρισή που κέρδισαν οι μαθητές στις Εμπορικές Εκθέσεις «Trade Fair 2012» του Σωματείου «Επιχειρηματικότητα Νέων»/ JA Greece στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, διαγωνίστηκανανάμεσα σε 90 μαθητικές ομάδες και περισσότερους από 450 μαθητές από όλη την Ευρώπη, παρουσιάζονταςένα φωτοβολταϊκό φορτιστή κινητού με θύρα USB χωρίς μπαταρία λιθίου, και απέσπασαν πολύ θετικά σχόλια για το επίτευγμά τους. 

 «Η εμπειρία της συμμετοχής μας σε μια τόσο μεγάλη πανευρωπαϊκή διοργάνωση, την οποία αποκομίσαμε μέσα από την ευκαιρία που μας έδωσε το Σωματείο Επιχειρηματικότητα Νέων  μέσα από το πρόγραμμα Εικονική Επιχείρηση ήταν πραγματικά μοναδική. Γνωρίσαμε άλλους νεαρούς επιχειρηματίες και ανταλλάξαμε ιδέες με μαθητές από όλη την Ευρώπη εμπλουτίζοντας τις γνώσεις μας και ανοίγοντας τους ορίζοντες μας για την ανεύρεση επαγγελματικών κατευθύνσεων» δήλωσαν οι νεαροί Έλληνες επίδοξοι επιχειρηματίες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

 Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece κ. Χρήστος Τσάγκος τόνισε πως «Τα παιδιά μας έκαναν περήφανους με την ιδέα τους και απέδειξαν ότι μπορούν να συναγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο πανευρωπαϊκά. Ανάλογες παρουσίες και ιδέες μας αποδεικνύουν στην πράξη τι μπορούν να καταφέρουν τα παιδιά αν τους δοθούν κατάλληλες ευκαιρίες και εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να τις προσφέρουμε σε όσο περισσότερους μαθητές μπορούμε σε όλη την Ελλάδα».

 Το πρώτο βραβείο στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κέρδισε η μαθητική επιχείρηση Νailcup από την Ελβετία, που παρουσίασε μια ελαφριά, προηγμένου σχεδιασμού θήκη αφαίρεσης του «μανόν» από τα νύχια.

 Η Διευθύνουσα σύμβουλος του Junior Achievement – Young Enterprise Europe, κα Caroline Jenner ανέφερε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης: «Κάθε χρόνο εντυπωσιάζομαι από το κίνητρο, τη δημιουργικότητα και το πραγματικό πάθος των μαθητών. Μεγάλο κομμάτι του να είσαι επιχειρηματίας έχει να κάνει με το να δουλεύεις σκληρά και να έχεις όραμα για αυτό που θέλεις να επιτύχεις».

 

We use cookies to ensure you get the best experience on our website. Find out more here.

I accept cookies from this site