Νέα

Ενημερωτικό Δελτίο Τύπου 2ος Μονοήμερος Διαγωνισμός Δημιουργικότητας & Καινοτομίας 2012

27 April 2012

Πρόγραμμα «European Creativity & Innovation Challenge»

2ος Διαγωνισμός Δημιουργικότητας & Καινοτομίας  από το Σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων»/JuniorAchievement Greece 

Αθήνα, 27 Απριλίου 2012

Την Τετάρτη 2 Μαΐου 2012, από τις 9 π.μ. έως 5 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Καινοτομίας της Microsoft στο Μαρούσι, θα διεξαχθεί ο δεύτερος μαθητικός διαγωνισμός «European Creativity & InnovationChallenge» για τη φετινή χρονιά από το Σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων»/Junior Achievement Greece(ΣΕΝ/JA Greece), σε συνεργασία με τον ευρωπαϊκό οργανισμό Junior Achievement Europe και στο πλαίσιο του προγράμματος Leonardo Da Vinci της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, μαθητές Επαγγελματικών Λυκείων και Επαγγελματικών Σχολών, ηλικίας 15-18 ετών, καλούνται να επιλύσουν με καινοτόμο τρόπο ένα πρόβλημα επιχειρηματικής φύσεως. Μέσα από την εμπειρία του προγράμματος European Creativity & Innovation Challenge, οι μαθητές αναπτύσσουν και καλλιεργούν δεξιότητες, όπως η δημιουργική σκέψη, η καινοτομία και η εποικοδομητική συνεργασία.

 

Τις ιδέες των μαθητών θα αξιολογήσει επιτροπή αποτελούμενη από μέλη του ΔΣ του ΣΕΝ/JA Greece και στελέχη εταιρειών μελών του Σωματείου. Η ομάδα με την πιο καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα, μετά από σχετική αξιολόγηση στην αγγλική γλώσσα,  θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας, με τη συμμετοχή 2 μαθητών, στον αντίστοιχο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, που διοργανώνεται από το Junior Achievement Europe, στις 21-23 Μαΐου 2012, στις Βρυξέλλες.

 

Κύριος χορηγός του Διαγωνισμού είναι η Microsoft Ελλάς και η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Chipita, της Coca-Cola Tρία Έψιλον και της ΑΒ Βασιλόπουλος, καθώς και με την υποστήριξη της ManpowerGroup, της HSBC, του British Council, της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, της Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ TITAN, της Mindsearch, της Carlson Wagonlit Travel και της Interamerican.

We use cookies to ensure you get the best experience on our website. Find out more here.

I accept cookies from this site