Νέα

Απολογιστικό Δελτίο Τύπου 2ος Μονοήμερος Διαγωνισμός Δημιουργικότητας & Καινοτομίας 2012

09 May 2012

Διαγωνισμός «European Creativity & Innovation Challenge»

Μαθητές Επαγγελματικών Λυκείων καινοτομούν και βραβεύονται

Καινοτόμες ιδέες και πρωτότυπους τρόπους προώθησης προϊόντων παρουσίασαν περισσότεροι από 90 μαθητές Επαγγελματικών Λυκείων, στο πλαίσιο του διαγωνισμού «European Creativity & Innovation Challenge» που διοργάνωσε το Σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων»/JA Greece, την Τετάρτη 2 Μαΐου 2012, στο  Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft, στο Μαρούσι.

Το πρώτο βραβείο κέρδισε ομάδα 8 μαθητών από τα Επαγγελματικά Λύκεια 1ο και 3ο Πειραιά, 2ο Αγ. Αναργύρων και 1ο Γαλατσίου παρουσιάζοντας την ηλεκτρονική εφαρμογή με τίτλο «Β.Ε.Λ.Α.Π.Α.Κ Productions», ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης με στόχο την προώθηση εταιρικού προϊόντος στην αγορά.

Εκπρόσωποι της νικήτριας ομάδας θα λάβουν μέρος  στον αντίστοιχο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, που διοργανώνεται από το Junior Achievement Europe, στις 21-23 Μαΐου 2012, στις Βρυξέλλες.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με τον ευρωπαϊκό οργανισμό Junior Achievement Europe και στο πλαίσιο του προγράμματος Leonardo Da Vinci της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Γενική Διευθύντρια του ΣΕΝ/JA Greece, κα Μαρία Λαϊνά, δήλωσε σχετικά με τον  διαγωνισμό: «Η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα πρέπει να είναι από τα πιο σημαντικά θέματα στην ατζέντα της αναπτυξιακής πολιτικής της χώρας μας. Οι ιδέες των νέων είναι ο θησαυρός που πρέπει να αξιοποιήσουμε και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται όλα τα προγράμματα του ΣΕΝ/JA Greece».

Κύριος χορηγός του Διαγωνισμού ήταν η Microsoft Ελλάς και η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Chipita, της Coca-Cola Tρία  Έψιλον και της ΑΒ Βασιλόπουλος, καθώς και με την υποστήριξη και εθελοντική συνεισφορά στελεχών των εταιρειών ManpowerGroup,  HSBC,  British Council,  Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος,  Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ TITAN,  Mindsearch,  Carlson Wagonlit Travel, Interamerican, Chipita και Spin Communications.

We use cookies to ensure you get the best experience on our website. Find out more here.

I accept cookies from this site