Νέα

Αποτελέσματα Πανελλαδικού Διαγωνισμού «Kαλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2012»

25 June 2012

Πανελλαδικός Διαγωνισμός «Kαλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2012»

Βραβευμένοι Επιχειρηματίες από τα θρανία!

Άκρως καινοτόμες και με σαφή οικολογικό προσανατολισμό ήταν οι εικονικές επιχειρήσεις τις οποίες δημιούργησαν και παρουσίασαν στο κοινό οι δέκα καλύτερες μαθητικές ομάδες από Λύκεια και ένα Γυμνάσιο της χώρας, που πήραν μέρος στην τελική φάση του πανελλαδικού διαγωνισμού «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2012», τον οποίο διοργάνωσε το Σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων»/JA Greece, την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012, στις εγκαταστάσεις του μη-κερδοσκοπικού ινστιτούτου τεχνολογίας AIT, (ΑthensInformation Technology), στην Παιανία, Αττικής.

Το πρώτο βραβείο έλαβε ομάδα πέντε μαθητών της σχολής Ι.Μ Παναγιωτόπουλου, παρουσιάζοντας τηνεικονική επιχείρηση «GRINN A.E». Η επιχειρηματική τους ιδέα βασίστηκε στη σχεδίαση και κατασκευή ενός οικολογικού ηλιακού φορτιστή για κινητά και μικροσυσκευές, ο οποίος λειτουργεί χωρίς μπαταρία λιθίου. Οι νικητές θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον αντίστοιχο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2012», που διοργανώνει το Junior Achievement Europe και το JA Romania (JA – YE Europe) στις 19-22 Ιουλίου 2012, στο Βουκουρέστι.

Το δεύτερο βραβείο κέρδισε μαθητική ομάδα από το Επαγγελματικό Λύκειο Καλλονής στη Μυτιλήνη, η οποία εντυπωσίασε το κοινό δημιουργώντας και παρουσιάζοντας την εικονική επιχείρηση «KalloniAgroCom», με αντικείμενο την πώληση αγροτικών προϊόντων του νησιού σε συμφέρουσες τιμές μέσω ηλεκτρονικής δημοπράτησης.

Για το τρίτο βραβείο ο ανταγωνισμός ήταν σκληρός και κατέληξε σε ισοβαθμία ανάμεσα στις εικονικές επιχειρήσεις «ΜUSTERPEACE» από μαθητές του Α’ Αρσάκειου Λύκειου Ψυχικού, οι οποίοι παρουσίασαν το πρωτοπόρο δίγλωσσο (ελληνικά-αγγλικά) νεανικό περιοδικό MUST, γραμμένο από νέους για νέους, και το «SmartPack Co» από μαθητές του Κολλεγίου Ψυχικού, οι οποίοι παρουσίασαν μια ειδικά διαμορφωμένη ξύλινη κατασκευή που παρέχει δυνατότητα ψύξης ή θέρμανσης του περιεχομένου της με το πάτημα ενός διακόπτη.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece, κος Χρήστος Τσάγκος, δήλωσε σχετικά με τον  διαγωνισμό: «Οι επιχειρηματικές ιδέες των μαθητών, οι οποίοι δούλεψαν σκληρά και συστηματικά, καθ’όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, απέπνεαν πρωτοτυπία, δημιουργικό ταλέντο και φαντασία. Τα παιδιά κατάφεραν να μας εντυπωσιάσουν για ακόμα μια φορά με την εφευρετικότητά τους, την  προσήλωσή τους στον κοινό στόχο και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια».

Κύριοι χορηγοί του Διαγωνισμού ήταν οι εταιρίες  CitiAllianzGeneral Mills και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.Δι.Βι.Μ). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του ΑthensInformation Technology (AIT), της Accenture, της ΑΒ Βασιλόπουλος, της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, της S&B, της Aldemar Ηοtels & Spa, της Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ TITAN, της Chipita, της Coca-Cola Tρία Έψιλον,της Hewlett Packard, της Interamerican, της APIVITA, της Carlson Wagonlit Travel, καθώς και με την υποστήριξη του British Council, του Design Lab και του μουσικού συγκροτήματος Freaky Fortune. Xορηγοί επικοινωνίας ήταν το ΜTV, το kidpress.gr, το pathfinder.gr, το capital.gr, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί AthensDeeJay 95.2 και Rock Fm 969, καθώς και η εφημερίδα Κεφάλαιο.

We use cookies to ensure you get the best experience on our website. Find out more here.

I accept cookies from this site