Νέα

Δελτίο Τύπου “Leaders for a day”

24 August 2012

«Leaders for a Day»

40 μαθητές απ’ όλο τoν κόσμο συγκεντρώθηκαν στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της εκδήλωσης  «Leadersfor a Day», με στόχο να γεφυρώσουν την απόσταση μεταξύ της εκπαίδευσης και της επιχειρηματικής κοινότητας.

 

Στις 16 Οκτωβρίου 2012, 40 σπουδαστές απ’ όλο τον κόσμο (ανάμεσά τους κι ένας Έλληνας) βρέθηκαν στις Βρυξέλλες συμμετέχοντας στην  πανευρωπαϊκή  πρωτοβουλία  «Ηγέτες για μια μέρα», που οργανώθηκε από το Junior Achievement-Young Enterprise (JA-YE) Europe. Ανώτατα στελέχη από τον κόσμο των επιχειρήσεων προσφέρθηκαν εθελοντικά να μοιραστούν μία  ημέρα τους μ’ ένα νεαρό άτομο και να το βοηθήσουν να κατανοήσει τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες στην επαγγελματική του πορεία.

Περισσότερο από το ένα πέμπτο της νεολαίας της Ευρώπης βρίσκεται αυτή την περίοδο χωρίς εργασία, γεγονός  που κάνει τη νεανική ανεργία ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη. Μια από τις κύριες αιτίες της ανεργίας  των νέων είναι η αναντιστοιχία  μεταξύ των δεξιοτήτων που αυτοί κατέχουν και εκείνων  που απαιτεί η αγορά εργασίας. Η Caroline Jenner, CEO του JA-YE της Ευρώπης, τόνισε ότι «σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο της χρηματοοικονομικής κρίσης, η επιτυχία για ένα νεαρό άτομο δεν είναι εύκολη. Η πρόσβαση στους κατάλληλους μέντορες, στα επαγγελματικά πρότυπα σε συνδυασμό με συνεχή θετική ενθάρρυνση, είναι ουσιαστικής σημασίας. Αυτός είναι ο στόχος της διοργάνωσης «Ηγέτες για μια μέρα»: έμπειροι άνθρωποι βοηθούν τους νέους να κάνουν σωστές επιλογές και να βελτιώσουν τις επαγγελματικές τους προοπτικές».

Ο Γιώργος Πασπαράκης, απόφοιτος του προγράμματος Εικονική Επιχείρηση του ΣΕΝ/JA Greece που συμμετείχε στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία «Ηγέτες για μια μέρα», σχολίασε: «Η συναναστροφή με έναν έμπειροCEO και η γνωριμία με σημαντικές προσωπικότητες από όλο το κόσμο ήταν το έναυσμα για να οραματισθώ το μέλλον μου με ένα διαφορετικό τρόπο ενώ με βοήθησε να ωριμάσω προσωπικά και επαγγελματικά».

Ο Jan Muehlfeit, πρόεδρος της Microsoft Ευρώπης,  δήλωσε: «Στόχος μας είναι να  παρέχουμε στους νέους ανθρώπους τα κατάλληλα εργαλεία τεχνολογίας,  πρόσβαση στην κατάρτιση ψηφιακών δεξιοτήτων και πιστοποίηση στην τεχνολογία που απαιτεί η σύγχρονη αγορά εργασίας».

Ο Jo Deblaere, Global COO της Accenture επιβεβαίωσε από την πλευρά του τη σημασία των επαγγελματικών δεξιοτήτων, δηλώνοντας ότι «Μέσω της συμμετοχής τους στο «Leaders for a Day», μπορούμε να ασκήσουμε άμεση επίδραση στο μέλλον των νέων μέσω της εταιρικής πρωτοβουλίας της Accenture και του προγράμματοςSkills to Succeed, με το οποίο θα εκπαιδεύσουμε 250.000 ανθρώπους σ’ όλο τον κόσμο μέχρι το 2015, σχετικά με τις απαραίτητες επαγγελματικές δεξιότητες που πρέπει να έχουν για να βρουν εργασία».

We use cookies to ensure you get the best experience on our website. Find out more here.

I accept cookies from this site