Νέα

Επίσκεψη των μαθητών του Αρσακείου Λυκείου Ιωαννίνων στην Εθνική Τράπεζα

13 June 2018

Μαθητές του Αρσακείου Λυκείου Ιωαννίνων, που συμμετείχαν στο πρόγραμμά μας "Τράπεζες σε Δράση" φιλοξενήθηκαν στο Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Ιωαννίνων.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η εθελόντρια -στέλεχος Premium Banking της Εθνικής Τράπεζας Ιωαννίνων (359) κα Ελένη Βελονάκη και ο Διευθυντής του Καταστήματος, κ. Δ. Ντούκας, ανέλαβαν την πρωτοβουλία να φιλοξενήσουν τους μαθητές του Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ιωαννίνων, ολοκληρώνοντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Τράπεζες σε Δράση" στις 7 Ιουνίου. 

 Ο κ. Ντούκας υποδέχτηκε τους μαθητές/μαθήτριες της Α’ τάξης και τις καθηγήτριες-συνοδούς τους (κκ. Μ. Γεωργούλα, Α. Τάτση, Ι. Μερτζάνη) και τους ξενάγησε στους μη ευαίσθητους χώρους του Καταστήματος. Αναφέρθηκε στην ιστορία της Εθνικής Τράπεζας και τα 105 χρόνια παρουσίας της στα Ιωάννινα, όπως επίσης και στην οργανωτική της δομή και λειτουργία. 

 Στη συνέχεια, οι μαθητές οδηγήθηκαν στην αίθουσα εκπαίδευσης στον 1ο όροφο του κτιρίου, όπου ανακεφαλαιώθηκαν οι βασικές έννοιες τραπεζικής που παρουσιάστηκαν στα πλαίσια του προγράμματος κατά τη διάρκεια της χρονιάς. 

 Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι μαθητές/μαθήτριες για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές κατά την ενημέρωσή τους σχετικά με τις δράσεις i-bank genius (εθελοντική δράση της Εθνικής Τράπεζας για την εξοικείωση των πολιτών με την ψηφιακά κανάλια στη σύγχρονη τραπεζική πρακτική). Με αυτή την ευκαιρία, επεκτείναμε την παρουσίαση και αναφερθήκαμε στον τρόπο λειτουργίας των Internet/Mobile/Phone Banking και των σύγχρονων τρόπων πληρωμών. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από τα εξής:

  • payband (αδιάβροχο βραχιόλι για ανέπαφες συναλλαγές)
  • i-bank pass (έκδοση εισιτηρίου προτεραιότητας από το κινητό, βραβείο καινοτομίας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό
  • APS (μηχάνημα καταθέσεων/πληρωμών με μετρητά χωρίς κάρτα/βιβλιάριο)
  • i-bank pay (πληρωμές σε POS μέσω κινητού και όχι κάρτας, μεταφορά ποσών σε φίλους μέσω κινητού τηλεφώνου)

Στο τέλος απονεμήθηκαν στους μαθητές οι βεβαιώσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα “Τράπεζες σε Δράση” του ΣΕΝ/JA και έγινε η αποχώρηση.

Ευχαριστούμε θερμά το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Ιωαννίνων και ιδιαίτερα την εθελόντρια κα Βελονάκη για τη διαρκή στήριξη! Όπως η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά "Ας μην ξεχνάμε ότι οι νέοι άνθρωποι χρειάζονται την υποστήριξή μας στα πρώτα βήματα προς την ενήλικη ζωή τους και στην κατάρτισή τους για τις προκλήσεις του οικονομικού περιβάλλοντος στο οποίο ζουν". 

We use cookies to ensure you get the best experience on our website. Find out more here.

I accept cookies from this site