Νέα

Στη σκιά ενός στελέχους: Σύνδεση σχολείου με εργασιακό περιβάλλον

20 September 2019

Το πρόγραμμα του Junior Achievement Greece «Στη σκιά ενός στελέχους» προσφέρει σε μαθητές/τριες Γυμνασίου και Λυκείου μια μοναδική εμπειρία, μια επίσκεψη σε μια εταιρεία, ώστε να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με στελέχη της με σκοπό να γίνουν κοινωνοί της επαγγελματικής τους πορείας και των καθημερινών επαγγελματικών τους υποχρεώσεων.

 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στελέχη της εταιρείας συνομιλώντας με το μαθητικό κοινό, εξηγούν τη δομή της επιχείρησης και τα διάφορα τμήματα της, τον τρόπο λειτουργίας τους και το ρόλο που παίζουν το καθένα ξεχωριστά για το προϊόν ή την παροχή υπηρεσιών της εταιρίας. Παράλληλα, διηγούνται τις προσωπικές τους εμπειρίες από τον επιχειρηματικό χώρο και συχνά αναφέρονται στις σπουδές τους, ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά στις επιλογές που καλούνται να πάρουν αργότερα για να επιλέξουν κατεύθυνση και επάγγελμα. Συνεπώς, το πρόγραμμα λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό ως Επαγγελματικός Προσανατολισμός έχοντας ως βασικό στόχο να βοηθήσει τους μαθητές να διερευνήσουν τις δυνατότητες επαγγελματικής σταδιοδρομίας και ταυτόχρονα να αξιολογήσουν τις δεξιότητες εκείνες και τις ικανότητες που απαιτούνται για να ανταποκριθούν στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα «Στη Σκιά ενός Στελέχους» έχει αγκαλιάσει η εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα έχοντας αντιληφθεί τη σημαντικότητά του, ενώ αποτελεί μια εξαιρετική εμπειρία για τους εθελοντές-στελέχη των εταιρειών, που αναμφίβολα αποκομίζουν πολλά οφέλη μέσα από την αλληλεπίδρασή τους με τους μαθητές/τριες.

 

Οι εγγραφές για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στη Σκιά ενός Στελέχους» που προσφέρεται δωρεάν στα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας έχουν ξεκινήσει και γίνονται ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα https://sen-programs.senja.gr.

 

We use cookies to ensure you get the best experience on our website. Find out more here.

I accept cookies from this site