Νέα

Το εορταστικό μήνυμα του Προέδρου του JA Greece Mάρκου Βερέμη

23 December 2020

Αυτήν την δύσκολη χρονιά που πέρασε, το Junior Achievement Greece, όπως όλοι μας, δοκιμάστηκε. Χωρίς αμφιβολία σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων. Κινητοποιηθήκαμε άμεσα και μεταφέραμε όλες μας τις δραστηριότητες στο διαδίκτυο. Ήμασταν έτοιμοι όσο λίγοι, έχοντας επενδύσει από καιρό στην απαραίτητη υποδομή και τις κατάλληλες δεξιότητες.

 

Οι διαγωνισμοί μας όχι μόνο δεν ακυρώθηκαν αλλά λειτούργησαν με την μεγαλύτερη συμμετοχή που είχαμε ποτέ. 250.000 χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν με ενθουσιασμό και το έργο μας προβλήθηκε σε όλα τα μέσα. Φιλοξενήσαμε με μεγάλη επιτυχία τον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό JA Europe Enterprise Challenge 2020 - Start Up and Thrive με εξαιρετική ποιότητα παραγωγής και με υποδειγματική οργάνωση. Το JA διεθνώς δεν είχε ξαναδεί κάτι ανάλογο. Βραβεία απένειμαν η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάϊατ, ο Διευθυντής της «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς κ.ά.

Τα προγράμματά μας είχαν ρεκόρ συμμετοχών μέσα σε μια χώρα υπό καθεστώς lockdown. Η Μαθητική Εικονική Επιχείρηση έχει αλλάξει την ζωή χιλιάδων παιδιών και αναγνωρίζεται ως το πιο επιτυχημένο πρόγραμμα στην χώρα. Το Υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει μαζί μας πλέον το μάθημα επιχειρηματικότητας στα σχολεία και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας το έχει θέσει υπό την αιγίδα της λόγω της εθνικής του σημασίας.

Ξεκινήσαμε το πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού «My Career» με την ΝΝ Hellas, που τόσο έλειπε στην χώρα μας και μέσα σε λίγους μήνες από την έναρξή του έφτασε σε σχεδόν 2.000 μαθητές και μαθήτριες σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας. Μια νέα γενιά αποφοίτων θα αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτογνωσία και θα επιλέξουν σοφότερα τα πτυχία τους αλλά και την επαγγελματική τους κατεύθυνση. Σε μια χώρα που βρίσκεται τόσο πίσω στις δεξιότητες που απαιτούνται για να πετύχει στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση, το Junior Achievement Greece μορφώνει και κινητοποιεί.

Τέλος, συγκεντρώσαμε δωρεές και ήμασταν με διαφορά οι μεγαλύτεροι χορηγοί υπολογιστών και tablets στην χώρα, σε παιδιά που δεν θα μπορούσαν αλλιώς να συμμετέχουν στην μάθηση εξ’ αποστάσεως κατά την κρίση του COVID. Μέχρι στιγμής έχουμε προμηθεύσει 2,500 terminals στα πιο υποβαθμισμένα σχολεία της χώρας και η προσπάθεια συνεχίζεται.

Η χώρα μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Η φιλοδοξία, ο εκσυγχρονισμός, η ομαδική εργασία και η αξιοκρατία αντιμάχονται τον κυνισμό, την άγνοια, τον ατομισμό και την πελατειακή νοοτροπία. Επειδή οι συνειδήσεις δημιουργούνται στα σχολικά χρόνια το έργο μας έχει μέγιστη αξία.

Αισθάνομαι πολύ τυχερός που έχω τόσο άξιους συνοδοιπόρους.

 

Χρόνια Πολλά!

Μάρκος Βερέμης
Πρόεδρος Junior Achievement Greece
Πρόεδρος Upstream – General Partner BigPi Venture Capital

We use cookies to ensure you get the best experience on our website. Find out more here.

I accept cookies from this site